Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ZAYAN

#indahdihati

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ZAYAN

#indahdihati

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ZAYAN

#indahdihati

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

ZAYAN

#indahdihati

Scoop

Adam Corrie Rasa Teruja Untuk Sertai Jelajah Lambaian Kaabah 2.0

Adam turut berkata masjid sewajarnya menjadi one-stop center kepada semua orang. 

adam corrie rasa teruja untuk sertai jelajah lambaian kaabah 2.0

Adam Corrie antara pelakon yang terkenal dengan watak antagonis. Setiap watak yang dibawanya pasti memberi kesan dan impak yang besar.

Disebalik watak yang ganas, tidak ramai yang tahu akan kisah dan perjalannya dalam memeluk agama Islam. Jadi, melalui pentas forumlah Adam berkongsi pengalamannya dalam perjalanan mencari Tuhan.

Julai ini, Adam Corrie bakal menyertai Jelajah Lambaian Kaabah 2.0 sebagai salah seorang panel untuk bagi program forum. Melalui aktiviti ini beliau akan berkongsi akan kisahnya sebelum dan selepas memeluk Islam.

“Saya berasa gembira apabila dijemput sebagai panel untuk berforum.” Katanya ketika bertemu di sidang media Jelajah Lambaian Kaabah 2.0.

Ini bukanlah kali pertama Adam tampil dalam majlis ini. Berdasarkan pengalamannya sebelum ini, beliau berasa sangat teruja kerana majlis ini mendapat perhatian ramai.

“Saya berasa sangat teruja melihat orang ramai datang ke masjid. Sebab jarang saya tengok masjid meriah dengan orang ramai dan pelbagai aktiviti.”

Adam turut berkata masjid sewajarnya menjadi one-stop center kepada semua orang.  Sewajarnya, setiap jemaah yang hadir rasa selesa dengan orang-orang masjid seperti imam, bilal dan lain-lain.

Pada tahun in Jelajah Lambaian Kaabah 2.0 berkerjsama dengan Karnival Geng Masjid. Program ini bakal menjelajah 50 buah masjid dan bakal berlangsung selama 4 bulan. Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan dan juga terdapat sebilangan selebriti yang akan turut serta dalam acara ini.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}